* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Wednesday, 26 December 2012

Kenapa Collagen Powder Shaklee Menjadi Pilihan?

Promosi Collogen Powder Shaklee tingal beberapa hari saja lagi..akan berakhir pada 31 Disember 2012.
Rata2 pengguna collagen sangat berpuas hati lebih2 lagi bila mereka mendapati kulit muka serta badan mereka menampakkan kesan yang positif..wow! Kebanyakkan pengguna collogen menyatakan bahawa :-
  • kulit jadi lembab,
  • parut hitam kat muka makin pudar,
  • bila bangun pagi-pagi kulit terasa lembut dan licin 

Lagi satu, Shaklee Collagen Powder (SCP) ni diekstrak dari sisik ikan merah.

IKAN MERAH?..YES!

Ikan merah ni hidup bebas di dalam laut sedalam 5000meter...Tekanannya sudah tentulah tinggi bukan? ikan-ikan lain pun sukar hidup dalam laut sedalam 5000meter. Jadi, ikan merah ni bebas dari kesan pencemaran laut.
Ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 paun, bertelur dan hidup dengan bebas di dalam lautan dalam. Ia menjadikan sumber kolagen yang baik:
  • Sangat lasak dan elastik
  • Kepaduan sel yang sangat tinggi
  • Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan
  • Jisim molekul yang sangat rendah
Shaklee menambah & ramuan aktif untuk meningkatkan keberkesanan kolagen iaitu:
  • Kolagen ikan
  • Ekstrak kulit kerangan laut
  • Lactobacillus acidophilus
  • Ekstrak biji Camelia Japonica
  • Ekstrak Pfaffia
  • Vitamin C, B2 dan B6
Kebaikan SCP:
  • Anti penuaan
  • Mengembalikan keanjalan
  • Meningkatkan pergerakan
  • Menyubur
  • Menegang payudara dan punggung
  • Melembabkan kulit
  • Mencerah, mengurangkan pigmentasi dan jeragat
credit to this blog

Keberkesanan Collagen Powder Shaklee Terbukti dapat:
  • meningkatkan kelembapan kulit hingga 90%
  • mengurangkan kekasaran dan kekeringan hingga 75%
  • meningkatkan dalam penampilan keseluruhan hingga 71%
  • meningkatkan kelembutan dan kelicinan hingga 69%
  • meningkatkan pemakaian kekal mekap hingga 60%
  • meningkatkan keanjalan, ketegangan dan elastisiti hingga 55%
  • meningkatkan keserian, tona dan warna kulit hingga 50%
  • mengurangkan garis halus dan kedutan hingga 18%
Promosi berjalan sepanjang Disember 2012 dengan pembelian sebanyak 6 unit dan dapat free 1. Inilah masa untuk anda mencuba collagen powder dengan harga runtuh..!!
Jangan malu-malu untuk hubungi saya ya untuk keterangan lanjut.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.




******************************************


Untuk konsultasi dan segala pertanyaan, anda boleh:

1. LIKE facebook fanpage Cantik & Sihat (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)
2. PM saya di fb, Kikin Nazri
3. Emel syikin.nazri@yahoo.com
4. SMS/ WhatsApp saya di 019-5257274.

Friday, 21 December 2012

Vitamin C Plus Sustained Release 500mg out of stock?? Tengok betapa hebatnya penangannya SR Vitamin C sampai licin, habis terjual. Jangan bimbang.. Ada altenatif lain. Anda boleh memilki Chewable Vita-C Plus 100mg..
Dengan mengunyah 5 biji Chewable Vita-C Plus 100mg, manfaatnya sama dengan 1biji SR Vitamin C 500mg tau.

Shaklee Chewable Vita-C Plus 100 mg
Chewable Vita-C Plus 100 mg
 
Chewable Vita C Shaklee kini sudah ditingkatkan formulasinya dengan tambahan Citrus Bioflavanoid Complex dan menjadi antara supplement vitamin C paling lengkap di pasaran. Kini nama baru Chewable Vita C adalah Chewable Vita C Plus.

Menariknya, manfaat vitamin c dalam Chewable Vita C plus ini bukan sahaja boleh dinikmati oleh kanak-kanak berusia dari empat tahun dan ke atas, tetapi juga boleh dinikmati oleh orang dewasa yang tidak suka atau sukar menelan tablet atau pil. 

Kalau saya, saya tiada masalah makan Chewable Vita C ni asalkan saya mendapat manfaat vitamin C daripadanya bernilai 500mg iaitu bersamaan 1 biji Sustained Release Vita C Plus. Tapi memandangkan stok Vitamin C Shaklee sudah kehabisan di semua rangkaian kedai Shaklee dan akan restok pada awal bulan 2013  sahaja.

Jangan kelam kabut atau risau ok!!

Ada alternatif lain. Anda boleh ambil 5 biji Chewable Vita C setiap hari iaitu bersamaan 1 biji SR Vitamin C Shaklee. Mungkin ada yang kata, tak bestnya kena makan banyak-banyak. Hakikatnya RASA OREN  SEMULAJADI Chewable Vita C Shaklee JAUH LEBIH SEDAPPPP dari SR Vitamin C Shaklee yang pahit sedikit.

vitamin c, manfaat, kebaikan, kelebihan, fungsi, kulit, kecantikan, awet muda, anjal, kanak-kanak, tulang,gigi, gusi, shaklee

Manfaat Vitamin C dalam Chewable Vita C Shaklee setara dengan SR Vita C Plus Shaklee

- Memelihara kandungan antioksidan semulajadi dalam tubuh
- Antioksidan penting dalam melindungi sel kulit daripada rosak dan melambatkan penuaan
- Chewable Vitamin C Shaklee menguatkan tulang, gigi dan gusi yang sihat
- Meningkatkan sistem imun tubuh
- Sangat sesuai untuk orang sukar atau tidak suka makan pil atau tablet
- Rasa oren semulajadinya sangat selamat untuk kanak-kanak dan orang dewasan
- Tidak mengandungi sebarang pewarna, perasa, pemanis ataupun pengawet tambahan
- Tabletnya lebih kecil dari SR Vitamin C Shaklee jadi mudah untuk makan atau telan
- 1 biji Chewable Vita C Shaklee bersamaan 1/2 biji oren iaitu bersamaan 100mg
- Manfaat Vitamin C Sangat bagus untuk menjaga kecantikan kulit dan awet muda
vitamin c, manfaat, kebaikan, kelebihan, fungsi, kulit, kecantikan, awet muda, anjal, kanak-kanak, tulang,gigi, gusi, shaklee

Yang Best Bila Orang Dewasa Makan Chewable Vita C Shaklee

- Rasa Chewabe Vita C tak pahit dan masam macam SR Vitamin C shaklee - Boleh buka sebotol demi sebotol untuk menjaga KESEGARAN vitamin - Boleh makan ikut pilihan masa sendiri (contoh 3 biji lepas sarapan, 2 biji lepas makan
  malam)
- Boleh kongsi dengan anak-anak berusia empat tahun dan ke atas  juga ^__^

Ada orang kata kalau SR Vitamin C Shaklee dah habis lebih baik makan oren banyak-banyak   setiap hari. Pendapat itu bagus, tetapi sepatutnya mempelbagaikan jenis buah dalam diet harian anda dan mengambil supplement vitamin c  sebagai pelengkap manfaat vitamin c yang diperlukan oleh tubuh anda.  
 
Jangan malu-malu tanya saya jika mahu tahu lebih lanjut ya. ^__^
 
credit this blog


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.




*******************************************


Untuk konsultasi dan segala pertanyaan, anda boleh:

1. LIKE facebook fanpage  Cantik & Sihat (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)
2. PM saya di fb,  Kikin Nazri
3. Emel  syikin.nazri@yahoo.com
4. SMS/ WhatsApp saya di 019-5257274.  


Thursday, 20 December 2012

Vitamin Untuk Anak @ Kanak-Kanak

Perlu ke vitamin untuk anak2 ni??? Sejujurnya saya katakan, tidak perlu dengan syarat anak-anak tidak cerewet makan... Makan ikan, daging, telur, sayur-sayuran, buah-buahan, kekacang dan hasil tenusu dengan lengkap seperti piramid makanan sesuai dengan keperluan hariannya dan betul cara penyediaannya...
Namun begitu, kebanyakkan kanak-kanak hari ni sangatlah memilih makanan... walaupun tidak semua begitu... Ada setengahnya hanya nak makan nasi + telur + kicap sahaja... Macam dalam iklan tv tu... anaknya hanya nak makan hotdog je... huhuhu... macam mana mereka nak dapat khasiat yang lain?

Di sinilah pentingnya pengambilan vitamin anak2... Kanak-kanak yang sedang membesar memerlukan zat dan nutrien yang penting dalam pertumbuhannya. Contohnya protein untuk tumbesaran, kalsium untuk membentuk tulang dan gigi yang kuat dan sihat, DHA untuk perkembangan otak dan mcm2 lagi...


Tahukah anda???

  • Dari kelahiran hingga umur 3 tahun, perkembangan otak amat peka terhadap pemakanan bayi dan 75% daripada kapasiti otaknya berlaku dalam tempoh yang genting ini.
  • Selepas umur dua tahun, pengambilan makanan berlemak seharusnya diambil dalam kuantiti sederhana rendah untuk mengelakkan penyakit jantung, kegemukan dan masalah kesihatan yang lain.
  • Pada umur lima tahun, 90% daripada perkembangan otak kanak-kanak telah lengkap.
  • Antara umur 11 dan 16 tahun, satu peningkatan yang besar dalam tumbesaran biasanya berlaku dengan peningkatan berat badan dan pertumbuhan otot yang ketara.

Berikut merupakan antara vitamin yang disyorkan untuk kanak-kanak...

*Jangan salah anggap ye... Tidak semestinya perlu semua ini... Ia boleh diambil mengikut kesesuaian peringkat umur dan keperluan setiap anak... Iaitu:

  • Kanak-kanak bawah 1 tahunSUSU IBU.
  • Kanak-kanak 1-3 tahun –  MEALSHAKE & OMEGAGUARD.
  • Kanak-kanak 4 tahun ke atasMEALSHAKE/VITA-LEA FOR CHIDREN, OMEGAGUARD, CHEWABLE VITA-C.

Jom lihat apakah khasiat vitamin-vitamin berkenaan....








Meal Shakes


  • Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak
  • Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting
  • Rendak lemak dan rendah glisemik
  • Sumber protein dan kalsium
  • Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur
  • sesuai bukan sahaja untuk kanak-kanak tetatpi... Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan, Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang, Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil dan Warga tua

Nota : Setiap bancuhan Shaklee Meal Shake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat. Ia adalah pemakanan tambahan yang lengkap.
  
 
OmegaGuard


  • # Penting bagi perkembangan dan fungsi otak
  • # Meningkatkan sistem imunisasi
  • # Menapis segala virus dan bacteria daripada badan.
  • # Kanak-kanak yang mengambil Omega-3 sedari kecil dapat mengurangkan jangkitan pernafasan.
  
 
 Chewable Vita-C @ 100mg

Menguatkan Fungsi Imunisasi. Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C.
  • Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan
  • Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang. Ia sangat penting bagi gigi yang kuat dan gusi yang sihat
  • Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging
  • Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan


Vita-Lea® for Children Chewable
  • Menyediakan 19 vitamin dan mineral penting
  • Sumber kalsium untuk pembinaan tulang
  • Baik untuk kesihatan
  • Sumber harian tambahan bagi vitamin B
Antara testimoni-testimoni mereka yang memberikan anak mereka Vitamin.....

*** Setiap testimoni ini adalah pengalaman pengguna dan hasil setiap individu mungkin berbeza. Sila dapatkan maklumat lanjut dari pengedar anda dan jika perlu, dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.***


FB : Iffah Anuar
"Alhamdulillah... saya juga berikannya pada Faheem.. alhamdulillah, travel from Sgr - Cherating- Tgn - Melaka - Sgr...  ke ladang ayah, berpanas hujan..main lumpur..Faheem tidak demam/selesema/muntah2 spt sepupu yg lain.. Alhamdulillah...
Sy juge dah tidak bermusuh dengan matahari :) kalo dulu x boleh kne matahari migrain+rashes..+ demam + sakit2 sendi smp x boleh bgn..syukur.. setelah 1 Yr+ tekun amalkan shaklee"

FB : Beeha Yunos
"Since saya bg anak saya meashakes+omega, mmg dia jarang selsema (kalau tak sebulan sekali sure g pakar kanak2) dan susu mmg abis aje..dan makan pon selera..alhamdulillah..sayur sume makan, dah tak de masalah tak nak makan..and kalau demam atau selsema, 2 hari dah baik..alhamdulillah..akhirnya saya temui supplement yg serasi utk anak saya :)

FB : Rafaliah
" Irfan salah satu contohnya..dulu every mth demam, batuk n selsema pastu siap kena asthma attack. AlhamduLILLAH skang ni sgt better..:-) "

FB : Azra Balqis Irdina
"bagus jugak mealshake nie ye..ank sy dlu x mo mkn..ble nk bg mkn msti nyorok blakang pintu..skrg lepas sy bg die mealshake..mkn mcm x ingt dunia..ble x bg mkn msti mrh..skrg sayur2 pon die mkn..dlu die paling benci kt sayur..gembira hati sy tgk die da berselera..pipi pon da berisi.."

Credit : Thanks to Kak Alin @ MommaMia


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.




*******************************************


Untuk konsultasi dan segala pertanyaan, anda boleh:

1. LIKE facebook fanpage  Cantik & Sihat (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)
2. PM saya di fb,  Kikin Nazri
3. Emel  syikin.nazri@yahoo.com
4. SMS/ WhatsApp saya di 019-5257274.  

 

Thursday, 29 November 2012

Vitamin C Organik 500mg hanya 50sen sebiji!

Benarkah Vitamin C Organik 500mg cuma 50sen sebiji?
 
Ramai teruja bila saya katakan vitamin C organik 500mg cuma 50 sen! Murah kan? Ye lah, vitamin C ni kan amat-amat perlu untuk wanita-wanita yang ingin cantik, mahu nampak muda dengan kulit berseri. Penting untuk menggalakkan pengeluaran kolagen lagi tu. Dengan adanya kolagen, makin teganglah kulit. Silap-silap orang ingat masih muda remaja :), walhal anak dah dua tiga.

Vitamin C organik yang saya mahu kenalkan ini memang menjadi pilihan ramai dek kerana kebaikannya. Antara kelebihan yang sering disebut-sebut:

>>  Sebiji vitamin C organik 500mg bersamaan dengan 7 1/2 biji oren! Bandingkan harga sebiji vitamin C dengan 7 biji oren, memang jimat banyak.

>> Bersifat 'sustained release'. Ada ditulis terang-terang kat botol nya. Maknanya, walaupun vitamin C ni termasuk dalam vitamin yang cepat hilang dari badan, faktor pelepasan masa membuatkan ia tahan lebih lama dalam badan. 500mg vitamin C, cuma dilepaskan 100mg setiap sejam. Jadi, vitamin C akan bertahan selama 5 jam dalam badan anda. Berbeza dengan vitamin C biasa, ia biasanya akan luput selepas 2-3 jam. Untuk kesan vitamin C lebih lama, bolehlah kita ambil 2 biji sehari, dengan selang waktu antara 5-6 jam.

>> Dilengkapi dengan Bioflavonoid yang melengkapkan fungsi vitamin C. Bioflavonoid mula ditemui oleh seorang saintis bernama Albert Szent-Gyorgi (orang yang sama yang menemui Vitamin C). Albert pernah memberikan Vitamin C mentah (crude) dari buah lemon untuk kawannya yang berdarah gusi. Darah berhenti serta merta! Pada ketika yang lain, Albert memberikan Vitamin C yang telah diekstrak sepenuhnya. Maknanya kali ni, Vitamin C semata-mata. Hmmm, tidak ada keajaiban berlaku kali ini, darah di gusi tetap tak berhenti. Rupanya, dalam proses mengekstrak Vitamin C, dia telah membuang BIOFLAVONOID yang jadi pelengkap pada vitamin C. Jadi, Vitamin C tanpa bioflavonoid ni kurang nilainya, melainkan kita mempunyai falvonoid dari sumber lain. Kebiasaanya, flavoid terdapat pada kulit buah-buahan/sayuran. [Biasanya kita kupas buang je kulit epal, oren kan?]

>> Diiktiraf HALAL oleh ISA (Islamic Services of America). ISA diiktiraf oleh JAKIM. Jadi, walaupun tidak ada logo HALAL JAKIM terpampang pada botol, ini hanya kerana proses certification dilakukan oleh badan HALAL luar negara yang diperaku oleh JAKIM.

>> Paling penting, ia murah dengan harga wajib beli!
 
Bagaimana rupa vitamin C organik yang digembar-gemburkan itu? Sama seperti yang anda bayangkan tak, yang mana harganya mungkin jauh lebih tinggi di pasaran luar.
Macam ni lah rupa vitamin C organik terbaik itu. Sama seperti yang anda lihat dalam bentuk 'loose' yang sudah dipakej semula.

Rupanya, ia produk Shaklee. Patutlah saya tau banyak pasal vitamin C organik yang disebut-sebut orang tu. Hehe. Kenapa saya kata 50sen je sebiji? Kalau tengok pada botol, ada 180 biji, dan harga pasaran RM92.50. Kalau dibahagikan 92.50/180 haruslah 50 sen je kan. Nak makan 2 biji sehari, kurang-kurang tahan 3 bulan. Jimat dan berbaloi!
Tips:
  1. Jika anda mengalami resdung, amalkan vitamin C bersama B complex, alfafa dan zink. Insyaallah sangat membantu.
  2. Jika anda mengambil vitamin untuk mendapat kulit yang cantik, amalkan bersama B-complex, Vitamin E, dan Energy Soy Protien (ESP).
  3. Untuk masalah jerawat degil, tambahkan Zink Complex pada tips no.2.
  4. Ibu mengandung tidak sepatutnya mengabaikan pengambilan vitamin C bagi mengelak pre-enclampsia sepanjang kehamilan.
  5. Nak tahu apa perbezaan Vita C Shaklee dengan ada di pasaran di sini.
Jadi, pastikan anda dapatkan kepastian sumber vitamin C organik yang anda beli. Pastikan dari pengedar Shaklee yang sah sahaja supaya anda mendapat harga terbaik, produk tulen dan nasihat sepatutnya bagi memenuhi keperluan anda.
 
Segala info yang bagus ni saya ambil 100% dari sini Tq sebab sharing info ini..

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.




*******************************************


Untuk konsultasi dan segala pertanyaan, anda boleh:

1. LIKE facebook fanpage  Cantik & Sihat (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)
2. PM saya di fb,  Kikin Nazri
3. Emel  syikin.nazri@yahoo.com
4. SMS/ WhatsApp saya di 019-5257274.  

Testimoni~Makanlah Alfalfa Untuk Atasi Masalah Keputihan

Anda mempunyai masalah wanita?
Selalu gatal-gatal di kawasan peribadi anda? 
Keputihan yang banyak?
Tidak tahu bagaimana hendak selesaikannya?
Telah pelbagai produk yang anda guna tapi tidak berkesan?
Selalu keluar cecair yang berwarna putih dan kekuningan disertai dengan bau?
Ketidakselesaan apabila “bersama” suami?
Jangan risau, ada jalan penyelesaiannya ^^


Salah satu fungsi alfafa yang patut anda ambil tau untuk hal kewanitaan...ia membantu mengatasi keputihan. Ia berkesan pada mereka yang dah pernah mencubanya. Mungkin anda juga boleh cuba :)

Testimoni Julia, ambil alfafa untuk tambah susu badan. Kesan sampingannya, menghilangkan keputihan!


Testimoni pengguna tegar Shaklee sejak 13 tahun dahulu. Alfafa membantu mengatasi keputihan dan menambahkan keintiman bersama pasangan :)



Kata Norlida, Alfafa ni kacip fatimah cap Shaklee :)





credit to this blog


Apa lagi khasiat Alfalfa ni? 

Alfalfa memang terkenal dengan supplemen yang membantu untuk meningkatkan hasil susu, tapi selain itu, alfalfa mempunya 1001 kebaikan....Orang lelaki juga boleh mengambil alfalfa ni..
  1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
  2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
  3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
  5. Memberi kelegaan semasa haid.
  6. Merawat arthritis
  7. Bagus untuk elergi dan ekzema
  8. Merawat asma
  9. Mencuci usus bagi membuang toksik
  10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
  11. Meneutralkan asid dalam badan
  12. Merawat masalah keputihan pada wanita
  13. Membesar dan menegangkan payudara
  14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
  15. Memulihkan urat selepas bersalin
  16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  17. Meningkatkan stamina seorang suami
  18. Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
  19. Dan banyak lagi untuk disenaraikan…

AMARAN!!: Alfalfa TIDAK BOLEH diambil oleh pesakit SLE. Tapi di ingatkan, bila kita amalkan alfalfa ni, kena minum banyak air kosong tau.

 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.







*******************************************


Untuk konsultasi dan segala pertanyaan, anda boleh:

1. LIKE facebook fanpage  Cantik & Sihat (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)
2. PM saya di fb,  Kikin Nazri
3. Emel  syikin.nazri@yahoo.com
4. SMS/ WhatsApp saya di 019-5257274.  




Wednesday, 28 November 2012

Shaklee Vita E + Penambahan GRAPE SEED EXTRACT

Vitamin E pujaan ramai kini ditambah dengan Grape Seed Extract!!!!


Bestnye VITA E COMPLEX  ni...salah satu nya anti-oksidan yang mana menghalang kerosakan sel oleh radikal bebas..Vita-E semulajadi juga baik untuk kesihatan jantung, otak, kolon, prostat dan sistem imun.
Lagi info tentang Vitamin E
di sini

Kenapa elok untuk prostat dan Sistem imun :- 


Vitamin E sejenis antioksidan uat yang boleh larut dalam lemak dimana ia menyokong kesihatan jantung, otak dan prostat disamping meningkatkan fungsi peparu, kolon dan keimunan. Satu kajian yang dijalankan oleh sekumpulan penyelidik menunjukkan bahawa pengambilan vitamin E berupaya meningkatkan fungsi keimunan pada warga tua...
so....bukan hanya untuk remaja or dewasa je tau...sangat elok juga untuk ibu ayah kita..tanpa mengira usia kan..








KENAPA GRAPE SEED OIL?



  • Sebabnya dalam Minyak Biji Anggur terdapat Oligomeric Proantho Cyanidin(OPC) yang lebih tulin berbanding kumpulan fitonutrien yang lain, OPC pula merupakan anti pengoksidaan yang paling berkesan dan mampu melindungi tisu-tisu daripada pelbagai kecederaan pengosidaan. 

  • OPC juga adalah 50 kal ganda lebih kuat daripada Vitamin E dan 20 KALI GANDA LEBIH KUAT DARI VITAMIN C. 

  • OPC berfungsi memusnahkan ‘radika bebas’ yang boleh memusnahkan badan manusia. Dalam erti kata lain, OPC inilah yang bertindak MEMBANTU MENGATASI MASALAH KANSER bagi mereka yang sedang mengalami masalah penyakit kanser atau bertindak sebagai benteng daripada serangan penyakit yang ditakuti itu.

  • Di samping itu, OPC yang amat kaya dengan protein terutamanya kalogen serta lebih kuat dari Vitamin E (50 kali ganda) dan C (20 kali ganda) menjadikannya sebagai makanan yang paling baik terhadap pembentukan sel dan tisu. 

  • Sekaligus ia juga baik untuk awet muda dan memelihara kecantikan. 

  • Selain daripada kehebatan Minyak Biji Anggur dari sudut kajian saintifiknya itu kelebihan anggur juga turut termuat d dalam At-Tibb An Nabawi (Perubatan Nabi), yang menyatakan bahawa anggur adalah sebaik-baik buah dan yang paling banyak manfaatnya.

  • Ianya berfungsi sebagai buah, minuman dan juga ubat. Tidak hairanlah jika di dalam Al-Quran disebut sebanyak 11 tempat mengena buah anggur. 



Kelebihan GRAPE SEED EXTRACT yang terkandung dalam pek baru VITA E COMPLEX SHAKLEE:




  • Mengikut kajian saintifik Minyak Biji Anggur terbukti amat berkesan untuk membantu mengatasi masalah KANSER serta amat baik untuk awet muda dan memelihara kecantikan badan jika mengamalkn secara konsisten.

  • Grape Seed Extract juga terbukti berkesan untuk menguatkan system imun badan, menurunkan paras kolestrol menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul, serta merencat pembengkakan dan keradangan.
credit

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.






*******************************************

Untuk konsultasi dan segala pertanyaan, anda boleh:

1. LIKE facebook fanpage  Cantik & Sihat (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)
2. PM saya di fb,  Kikin Nazri
3. Emel  syikin.nazri@yahoo.com
4. SMS/ WhatsApp saya di 019-5257274.  

Tuesday, 27 November 2012

10 SOALAN POPULAR MENGENAI ESP SHAKLEE

ESP ADALAH HOT SELLING/ BEST SELLER/ POPULAR PRODUCT/ ON DEMAND dalam Shaklee!! Mengapa, kenapa, bagaimana akan terjawab apabila anda membaca post ini sepenuhnya.

1. Apa itu ESP?
2. ESP dengan Alfalfa mana paling bagus untuk susu ibu?
3. Berapa harga ESP?
4. Berapa lama tahan harga satu canister ESP?
5. Siapa yang tidak boleh ambil ESP?
6. Apa rasa ESP?
7. Jika order hari ni, bila boleh terima?
8. Jika dah amik alfalfa masih perlu ESP ke?
9. Apa kebaikkan lain ESP?
10. Bagaimana nak order ESP?
 SUMBER

1. Apa itu ESP?
Ia adalah protein soya yang berkuliti tinggi. Didatangkan dalam canister dan berbentuk serbuk. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP baik dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu tinggi.

2. ESP dengan Alfalfa mana bagus untuk susu ibu? 
Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan yang penting dalam susu ibu. Alfalfa juga mengandungi protein tapi dalam kuantiti yang sedikit. Kedua-duanya bagus untuk ibu dan kesannya adalah mengikut individu masing-masing. Juga ikut budget. Alfalfa lebih murah berbanding ESP. Yang penting, kekerapan penyusuan harus setiap 3-4 jam dan sehingga payudara dikosongkan, barulah peningkatan susu berkesan.

3. Berapa harga ESP?
Harga ESP bagi semenanjung ialah RM150 manakala bagi Sabah Sarawak ialah RM155.
(Sila hubungi saya utk mendapatkan harga istimewa).

4. Berapa lama tahan harga satu canister ESP? 
Dengan pengambilan 3 sudu sehari, ESP boleh bertahan sehingga 1 bulan setengah.

5. Siapa yang tidak boleh ambil ESP? Siapa yg boleh mengambil ESP?
Hanya individu yang mempunyai masalah buah pinggang dan kesukaran memproses protein tidak digalakkan.
Sesuai untuk semua:
1. Ibu-ibu yang sibuk: ESP membantu memberi tenaga berpanjangan, badan lebih sihat dan cergas.
2. Wanita yang ingin menguruskan badan: Hanya bancuhan ESP dengan minuman kegemaran pada setiap pagi, memberi rasa kenyang yang lebih lama.. no more heavy breakfast.
3. Ibu-ibu yang menyusu: Membantu membanyakkan dan mengekalkan supply susu disamping pengambilan air yang cukup dan proses pengepaman yang konsisten.
4. Pesakit kencing manis: mempunyai indeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.
5. Wanita yang mementingkan penjagaan kulit muka: Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus, gebu dan berseri..WOW!
dan lelaki, wanita, tua, muda, ibu mengandung, ibu menyusu, pesakit diabetes, selepas pembedahan, kesuburan, kecantikan, ibu berpantang, yg berdiet, nk tambah tenaga…anda, sy, kamu dan dia yg sihat dan ingin kekal sihat..InshaAllah.

6. Apa rasa ESP? 
ESP Shaklee berperasa mild soya. Sekiranya anda tidak mnyukai rasa soya, ada pelbagai resepi lain ESP yg boleh dicuba: Resepi ESP (klik sini)

7. Jika saya order hari ini, bila saya boleh terima?
InshaAllah penghantaran mengambil masa 1-4 hari bekerja bergantung kepada kawasan.

8. Jika dah amik alfalfa masih perlu protein ke? 
Boleh mengambil kedua-duanya jika berkemampuan. Alfalfa dan protein mengandungi banyak kebaikkan lain lagi yang berbeza.

9. Apakah kebaikan lain ESP?
  • Membantu pembentukan sel baru.
  • Baik untuk individu yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan
  • Bagus untuk kesihatan dan kecantikan kulit dan rambut.
  • Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak jadi boleh share dengan anak yang setahun ke atas dan seisi keluarga.
  • Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan.

TAHUKAH ANDA? 25% daripada BADAN dibina daripada PROTEIN…Contohnya seperti kuku, kulit, otot-otot adalah berasal daripada protein…Percaya atau tidak, itulah kenyataannya…

Saya ringkaskan macam ni….Struktur dalam badan manusia dibina daripada susunan di bawah…
SEL ——> TISU ——–> ORGAN ———> SISTEM.  
Struktur badan kita terdiri daripada SEL…Kemudian sel-sel akan membentuk tisu-tisu, seterusnya tisu-tisu akan membentuk organ dan organ-organ akan membentuk sistem…Dan….disebabkan itu, badan kita SANGAT memerlukan PROTEIN…Nak tahu kenapa?? Sebabnya PROTEIN adalah makanan utama sel…SEL yang sihat dapat menghasilkan tubuh badan yang sihat…..
 
Sebab tu setiap hari, anda makan lauk-lauk yang mengandungi sumber protein bukan??Seperti ayam, daging, telur, ikan, kekacang dan banyak lagi….TAPI…TAHUKAH ANDA yang PROTEIN sangat MUDAH TERMUSNAH apabila dikenakan SUHU yang TINGGI…Contohnya anda goreng ikan…Berapa banyak PROTEIN yang tinggal??
 
Anda tak tahu kan??JADI…..Apa kata anda ambil ESP sumber PROTEIN yang lebih berkualiti….Dan semestinya ESP mematuhi kriteria pemilihan soya yang selamat….Dan yang paling penting, ESP Sentiasa SELAMAT, sentiasa BERKESAN dan sentiasa MESRA ALAM…RAMAI YANG DAH RASA KEBAIKAN DAN BETAPA BESTNYA ESP SELEPAS AMBIL SECARA KONSISTEN SELAMA 3-4 MINGGU ….Mereka kata kulit makin licin la, kulit makin lembut, parut jerawat makin pudar, rambut dah kurang gugur….susu makin banyak…dan macam-macam lagi…

10. Bagaimana nak order ESP?
Anda cuma perlu hubungi saya dan saya akan uruskan pesanan anda dengan kadar segera :)

credit

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.




*******************************************
Untuk konsultasi dan segala pertanyaan, anda boleh:

1. LIKE facebook fanpage
 Cantik & Sihat (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)
2. PM saya di fb, 
Kikin Nazri
3. Emel 
syikin.nazri@yahoo.com
4. SMS/
WhatsApp saya di 019-5257274.  

20 Kebaikan Alfalfa Shaklee Umpama Kedai Farmasi

Alfalfa Sahklee merupakan produk pertama sekali yang dicipta oleh Dr. Forrest C Shaklee pada tahun 1950an. Maka Alfalfa Shaklee merupakan produk signature Shaklee Corporation.

Kenapa Dr. Shaklee memilih Alfalfa Shaklee sebagai supplement pertama? Alfalfa merupakan herba tradisional masyarakat orang putih dan mereka menggunakan Alfalfa untuk pelbagai jenis keadaan kesihatan terutamanya bagi wanita selepas bersalin. Oleh sebab Alfalfa mempunyai banyak kebaikkan kepada wanita, lelaki dan kanak-kanak maka Dr. Shaklee merumuskan formula Alfalfa menjadi supplement Alfalfa Shaklee yang sangat-sangat memberi manfaat kepada jutaan manusia.


Kenapa saya katakan Alfalfa umpama kedai farmasi?

Kebaikkan Memakan Alfalfa

1. Kaya dengan vitamin dan mineral
Alfalfa Shaklee Mengandungi vitamin B, C, E dan K dalam jumlah yang seimbang.
Mengandungi mineral Kalsium, Magnesium, Kalium, Fosforus dan Zat Besi. Alfalfa
Shaklee turut mengandungi, Flourida, Protein, Mineral Surih, Serat, Asid Lemak
dan Antioksidan.
2. Alfalfa bermanfaat dalam penyerapan protien, dan karbohidrat.
3. Alfalfa juga bertindak sebagai pembersih darah

17 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan

1. Merawat gangguan pencernaan
2. Mengawal kolestrol dalam darah
3. Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4. Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5. Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6. Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7. Mengurangkan simptom menopous
8. Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9. Merawat masalah sembelit
10. Menyahkan toksik dalam tubuh
11. Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13. Membantu masalah penghadaman
14. Membantu memperbanyakkan susu ibu
15. Mengurangkan masalah pundi kencing
16. Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17. Meningkatkan kesihatan prostat
18. Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19. Menghangatkan hubungan suami isteri
20. Membantu tingkatkan kesihatan lelaki

Keistimewaan Alfalfa Shaklee

1. Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)
2. Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia
3. Di sediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji
4. Pil boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi
5. Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas dan cirit-birit
6. Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan.
7. Membersihkan hati
8. Membantu melengkapakan zat dan nutrient dalam pemakanan seseorang

credit

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.



*******************************************
Untuk konsultasi dan segala pertanyaan, anda boleh:

1. LIKE facebook fanpage
 Cantik & Sihat (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)
2. PM saya di fb, 
Kikin Nazri
3. Emel 
syikin.nazri@yahoo.com
4. SMS/
WhatsApp saya di 019-5257274.   

Wednesday, 24 October 2012

Apa Itu Healing Crisis?

Entry kali ni sangat menarik tau.Saya ceduk dari blog di bawah,ianya info yang sangat berguna untuk kita semua terutama kepada customer2 kesayangan saya..

credit to this blog
http://supermomndaddy.blogspot.com/2012/05/anda-rasa-sakit-sakit-lepas-ambil.html

Jom kita baca sama-sama ye :)
************************************


Anda rasa semakin teruk setelah mengambil produk Shaklee kami?

Q: Apakah yang dimaksudkan dengan krisis penyembuhan? 

A:Ia merupakan satu proses berterusan dalam badan yang mengambil masa untuk membersih dan membina semula sel-sel badan yang telah rosak akibat radikal bebas. Sebahagian dari proses ini akan mula untuk menyingkirkan toksin yang telah sekian lama terkumpul didalam badan sepanjang hidup. Semasa proses penyingkiran toksin, badan anda akan mengalami tanda atau sintom yang membuatkan rasa tidak selesa, dan ia dipanggil sebagai krisis penyembuhan. Dalam perubatan China, penyembuhan terbaik sentiasa didahului dengan krisis penyembuhan.


Q:Mengapakah krisis penyembuhan selalu terjadi selepas mengambil makanan tambahan? 

A:Menurut Professor Yoshio Niwa, seorang pakar dalam nutrisi molekul, apabila kita menambahkan pengambilan nutrien, nutrien itu akan bertindak balas dengan oksigen didalam badan. Dan tindak balas ini akan merangsang organ badan bagi menjalankan proses pembersihan, penyingkiran, menggantikan tisu yang lama dengan tisu yang baru dan lain-lain lagi dengan berkesan. Sebagai contoh, anda akan mengalami ruam pada kulit, lebih banyak pergerakan usus, dan ini merupakan satu tanda bahawa badan sedang menjalani proses menyahtoksin. Bayangkanlah sekiranya badan anda seperti besi paip yang berkarat, dan bila anda meletakkan serbuk anti karat atau pencuci paip, banyak karat yang terhakis akan keluar daripada dinding paip tersebut, dan itu akan menyebabkan anda berasa lebih teruk serta banyak kotoran-kotoran yang terdapat di sekeliling paip itu. Tetapi selepas karat itu disingkirkan, paip tersebut akan menjadi lebih baik dan kembali bersih seperti baru.

Q:Adakah krisis penyembuhan petanda yang baik? 

A:Ya. Krisis penyembuhan merupakan satu petanda yang menunjukkan rawatan atau makanan kesihatan yang diambil benar-benar berkesan. Sesetengah orang akan berfikir yang sintom mereka menjadi semakin teruk, tetapi hakikatnya ia adalah proses penyembuhan semulajadi dan ia ternyata petanda yang sangat baik untuk mendapatkan kesan krisis penyembuhan yang sebenar. Umumnya, krisis penyembuhan hanya berlaku kepada orang yang sihat sepertimana daya tahan mereka masih cukup kuat untuk mendapat tindak balas dari perubahan biologikal semasa proses penyembuhan itu berlaku.

Q:Adakah setiap orang akan mengalami petanda dan sintom yang sama semasa krisis penyembuhan? 

A:Setiap orang adalah berbeza. Sesetengah individu akan mengalami krisis penyembuhan sebaik sahaja mereka mengambil makanan tambahan dan mereka yang lain hanya akan merasai selepas satu atau dua bulan. Kesannya juga berbeza. Lebih banyak toksin di dalam badan, lebih teruk lagi krisis penyembuhannya.

Q:Secara umumnya, berapa lamakah tempoh bagi krisis penyembuhan ini?

A:Ia sebenarnya bergantung kepada keadaan kesihatan individu tersebut. ia mungkin mengambil masa dalam tempoh 2-3 hari atau mungkin berbulan lamanya.


Q:Ramai orang bertambah baik selepas mengambil makanan tambahan, tetapi walaupun saya masih mengambil makanan tambahan, saya masih lagi tidak merasai sebarang perubahan, Mengapa?

A: Secara umumnya, selepas 1-2 bulan pengambilan makanan tambahan,anda sepatutnya telah merasai perbezaannya (cth. Tenaga bertambah, pergerakan sistem usus yang lebih baik, dll.) sekiranya tiada sebarang peningkatan, anda berkemungkinan mempunyai masalah seperti:

  1. Tidak mengamalkannya setiap hari
  2. Tidak mengikut dos yang telah di cadangkan
  3. Takut kepada krisis penyembuhan, lalu berhenti dari mengambilnya
  4. Pemakanan yang tidak sempurna serta mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat
  5. Mengalami penyakit kronik yang memerlukan tempoh yang panjang untuk sembuh
  6. Mengalami keadaan yang kronik yang membuat anda hilang keyakinan dalam mana-mana rawatan mahupun makanan tambahan
  7. Mengalami masalah emosi

Tanda-tanda & Penyebab Krisis Pemulihan
Memahami Krisis Penyembuhan dan Petanda serta Simptom:

Krisis Penyembuhan Penerangan / Penyebab


1) Krisis Penyembuhan Sakit kepala yang melampau - Penyebab Tekanan darah tinggi, petanda menyahtoksin

2) Krisis Penyembuhan Demam, tidak cukup rehat Penyebab Meningkatkan metabolisma, merangsang fungsi imunisasi badan
 
3) 
Krisis Penyembuhan Ciritbirit,meningkatkan pergerakan usus, najis berbau, air kencing berbau - Penyebab Petanda bagi menyahtoksin, menghimpunkan bahan buangan dan sisa-sisa 
dalam usus besar  

 
4)
Krisis Penyembuhan Kembung perut Penyebab Sistem penghadaman yang lemah 

5)
Krisis Penyembuhan Ruam, kulit gatal, kelemumur, keluar lendir Penyebab Fungsi hati yang lemah, usus besar yang tidak sihat  

6) Krisis Penyembuhan Penghasilan lendir seperti selsema, kahak  Penyebab Fungsi paru-paru yang lemah, keluar kahak juga adalah petanda bagi menyahtoksin
 

7) Krisis Penyembuhan Pendarahan Hidung - Penyebab Mungkin petanda bagi kekurangan darah  
8) Krisis Penyembuhan Rasa sakit pada otot dan sendi - Penyebab Badan berasid, toksin terkumpul dibahagian yang sakit  

9) Krisis Penyembuhan Peningkatan rasa sakit di sebahagian badan yang bermasalahPenyebab Mempercepatkan krisis penyembuhan 

10) Krisis Penyembuhan Tidur yang bermasalah atau terlalu aktif - Penyebab  Sistem saraf yang lemah 
 

11) Krisis Penyembuhan Kitaran haid yang tidak menentu - Penyebab Hormon yang tidak seimbang/ penyakit buasir perubahan waktu kitaran haid, kegatalan pada alat sulit, penghasilan lendiran yang banyak
 

12) Krisis Penyembuhan Lapar, Pening - Penyebab Tekanan darah rendah, anaemia   

13) Krisis Penyembuhan Loya, sembelit, tersedu Penyebab Sistem hadaman yang lemah, masalah hati 

14) Krisis Penyembuhan Edema (membengkak)- Penyebab Masalah buah pinggang

Rujukan: Dr. Mary Ruth Swope, Columbia Unversity

Lagi entry mengenai Healing Crisis di sini



*******************************************
Untuk konsultasi dan segala pertanyaan, anda boleh:

1. LIKE facebook fanpage
 Cantik & Sihat (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)
2. PM saya di fb, 
Kikin Nazri
3. Emel 
syikin.nazri@yahoo.com
4. SMS/
WhatsApp saya di 019-5257274.   

...Saya Suka Cantik & Sihat...