* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Wednesday, 4 September 2013

CoQHealth Plus Yang Special!

Pernah tak anda dengar cerita ketika seseorang tu bersukan, tiba-tiba dia jatuh rebah lalu meninggal dunia? Atau pernahkah anda mendengar seseorang itu meninggal dunia secara tiba-tiba atau di dalam tidur? 

Setelah bedah siasat dilakukan baru lah kita ketahui bahawa mangsa tersebut terkena serangan jantung. Di zaman serba moden ni penyakit jantung tak mengenal usia. Tak semestinya orang tua je boleh sakit jantung, orang muda pon dah ramai yang kena serangan jantung ni. Antara faktor-faktor serangan jantung ini adalah di sebabkan merokok, tekanan darah tinggi, kolestrol, diabetis dan sebagainya. 
Atas kesedaran ini, Shaklee Malaysia telah melancarkan produk terbarunya pada 8 Jun 2013 khas untuk mereka yang mempunyai masalah jantung, masalah kolestrol, tekanan darah tinggi atau  kepada mereka yang ingin mencegah masalah ini.
CoQ Health Plus ini mengandungi campuran  Coenzyme Q10 (CoQ10), Vitamin E dan ekstrak teh hijau

Apa yang dimaksudkan dengan Coenzyme Q10 tu? 

~Sebenarnya di dalam tubuh manusia sendiri sudah mempunyai enzim yang dinamakan CoQ 10 dan enzim ini semakin menurun apabila usia semakin meningkat.
~Perasankah kita anak2 kecik mempunyai degupan jantung yg lebih laju berbanding orang dewasa seperti kita??
~Apabila usia makin meningkat, hakikatnya degupan jantung makin menurun. Ia disebabkan oleh beberapa faktor yang selalunya dikaitkan dengan pengambilan makanan yang berlemak..
~Pemakanan yang tidak sihat ini berkait rapat dengan kandungan kolestrol yang mana akan melalui salur darah dan secara otomatik sekiranya tidak dibendung maka akan menyekat salur darah..

 Antara Kelebihan CoQ Health Plus adalah:
 
Untuk kesihatan jantung
- Rawatan dan pencegahan penyakit kardiovaskular, termasuk aterosklerosis (arteri tersumbat). - Mengurangkan kekerapan  "angina episode" dan menguatkan otot jantung. - Meningkatkan kualiti hidup dan kemandirian untuk orang-orang yang menghadapi kegagalan jantung kongestif. - Tekanan darah pada pesakit dengan tekanan darah tinggi.
Untuk kanser Doktor telah menggunakan Co-Q10 untuk merawat kanser payudara dan kesihatan sokongan kepada pesakit yang menerima kemoterapi.
Bagi diabetes Co-Q10 boleh meningkatkan insulin berita pengeluaran-baik untuk pesakit kencing manis
Untuk kesihatan pergigian Co-Q10 juga telah digunakan dengan keputusan yang baik untuk merawat gejala distrofi otot dan penyakit gusi:
Untuk kesihatan mental Kajian makmal menunjukkan bahawa pesakit dengan penyakit Parkinson boleh mendapat manfaat daripada Co-Q10 tambahan.
Untuk penurunan berat badan Kegemukan juga boleh dikaitkan dengan kekurangan Co-Q10. Kajian menunjukkan bahawa suplemen Co-Q 10 boleh mengurangkan berat badan dan ia telah dicadangkan bahawa Co-Q10 boleh memberi manfaat dalam rawatan pesakit dengan sindrom keletihan kronik.
Untuk kesuburan  Dalam kajian yang melibatkan lelaki subur, Co-Q10 telah dikaitkan dengan peningkatan dalam jumlah sperma, motilitas sperma lebih baik dan kadar yang mengalakkan kadar kesuburan yang lebih baik
Untuk statin (kolesterol dadah) Pengguna Co-Q10 boleh melindungi daripada kesan-kesan sampingan dari ubat-ubatan seperti beta-blockers dan beberapa antipsikotik. Pengambilan ubat-ubatan yang kerap boleh mengganggu sintesis koenzim Q10 dalam tubuh.  
Gejala kekurangan CoQ 10 Penghasilan CoQ 10 adalah sangat terhad dalam badan. Penghasilan CoQ10 pada manusia, dilakukan oleh sel-sel dalam tubuh. Penghasilan CoQ 10 dalam badan melibatkan satu proses- yang melibatkan 17 langkah- yang memerlukan nutrien yang berikut: riboflavin (B2), niacinamide (B3), asid Pantothenic (B5), pyridoxine (B6), cobalamin (B12), asid folik, vitamin C, dan banyak unsur-unsur surih yang lain. 
Oleh itu, terdapat banyak cara sintesis yang kompleks koenzim Q10 boleh diganggu. Ada kemungkinan bahawa ramai orang yang mempunyai masalah kesihatan yang mengalami kekurangan ko-enzim Q10 disebabkan pengambilan makanan yang tidak mencukupi nutrien yang diperlukan dan / atau pengambilan satu atau lebih ubat-ubatan yang mengganggu sintesis koenzim Q10.
 
Tanda-tanda kekurangan koenzim Q10 termasuk: -
- Kegagalan jantung kongestif  
- Tekanan darah tinggi 
- Angina  
- Prolaps injap mitral  
- Strok  
- Jantung aritmia, 
- cardiomyopathies 
- Kekurangan tenaga  
- Gingivitis  
- Dan kelemahan umum sistem imun.
 
Co-enzim Q10 terlibat dalam pengeluaran tenaga. Kekurangan CoQ10  memberi kesan kepada jantung dan sistem kardiovaskular kerana jantung adalah otot yang paling banyak menggunakan tenaga. Hasil beberapa kajian menunjukkan bahawa kegagalan jantung kongestif adalah disebabkan kekurang co-enzim Co Q10.
Kasihi jantung anda dengan CoQ Health Plus Shaklee, hari ini.


Keistimewaan CoQHealth Plus Shaklee berbanding jenama-jenama lain di pasaran


  • Anda tidak perlu memakan 1.7kg ayam atau 28 cawan brokoli untuk mendapatkan jumlah 28mg CoQ10 dari CoQHealth Plus.
  • Kombinasi CoQ10 dan Vitamin E di dalam CoQHealth Plus mengukuhkan keupayaan antioksidan Vitamin E kerana CoQ10 membantu mengitar semula vitamin E, dan memberikan perlindungan antioksidan yang berterusan.
  • Ekstrak Teh Hijau mengandungi procyanidins yang membantu kekuatan tisu kapilari darah dan jantung
  • CoQ10 semulajadi daripada yis melalui kaedah penapaian.
  • Tanpa gluten  
 credit


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
*******************************************

Untuk konsultasi dan segala pertanyaan, anda boleh:

1. LIKE facebook fanpage  Cantik & Sihat (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)
2. PM saya di fb,  Kikin Nazri
3. Emel  syikin.nazri@yahoo.com
4. SMS/ WhatsApp saya di 019-5257274.  

No comments:

Post a Comment

...Saya Suka Cantik & Sihat...