* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Monday, 15 August 2011

Kaitan Kekurangan Vitamin Kepada Emosi dan Mental Anda

credit to Yoursupermom

Seronok sebenarnya mempelajari bidang kesihatan dan pemakanan ini. Pada saya, ilmu yang diperolehi sangat bermanfaat untuk diaplikasi dalam setiap aspek kehidupan kita sehari-hari. Tidak ada yang terkecuali.

Pagi ini saya membaca satu artikel yang ditulis oleh teman saya, Mommy Lyna, tentang kaitan kekurangan vitamin kepada emosi dan mental kita. Nah! Betapa pentingnya tubuh kita consume vitamin yang cukup bukan sahaja untuk kesihatan fizikal, malahan mental juga (yang membawa kepada emosi yang stabil).

Berdasarkan artikel tersebut, terdapat 4 jenis vitamin/ mineral penting yang diperlukan oleh tubuh kita demi melestarikan mental dan emosi yang sihat. Saya ringkaskan dalam jadual di bawah.

Oleh itu, pastikan tubuh anda mempunyai bekalan vitamin/ mineral di atas secukupnya supaya mudah anda menjalankan aktiviti seharian anda. Gangguan mental/ emosi acapkali menyukarkan kita membuat keputusan, jadi kurang bermotivasi, tidak bersemangat apatah lagi mahu menjadi insan yang cemerlang.
Jika anda merasakan tidak mampu menyediakan keperluan vitamin/mineral di atas daripada diet harian anda, pengambilan makanan tambahan amat digalakkan. 

Sekarang ada promosi HEBAT Vitamin C Shaklee tau. Anda boleh emel saya di syikin.nazri@yahoo.com atau sms di 019-5257274 atau pm saya di facebook Kikin Nazri.

No comments:

Post a Comment

...Saya Suka Cantik & Sihat...